Få ett arbetsflöde över dina/era att göra listor gratis med Trello

En väldigt bra gratistjänst som jag använt mig av en längre tid är Trello. Här skapar jag mina egna att göra listor. Både privat och för företaget.

Såhär använder jag Trello för att få min att göra lista effektiv

Väl inloggad på Trello ser jag mina så kallade tavlor. Här har jag t.ex. en lista över saker att göra hemma. Det kan t.ex. vara diska, tvätta, boka in en lunch med en kompis, spika upp en tavla eller det du känner att du behöver få gjort.

När du klickat in på din tavla ser du olika listor på tavlan. Jag brukar ofta köra med Backlog, Sprint, In Progress och Archive. Du kan döpa dem till vad du vill och välja så många listor du vill. Jag trivs dock bäst med dessa.

Om vi börjar med Backlog så är det här jag har alla mina att göra saker som någon gång behöver bli gjorda. Så fort jag kommer på en ny sak skriver jag in denna här via Trello:s hemsida eller direkt i mobilappen.

Sedan är det dags för Sprinten. Här ska du ha de punkter du tänker göra närmast men som ännu inte är påbörjade. I denna lista ska du ha dina att göra saker sorterade i den ordning du ska göra dem. Överst i listan har du den som är viktigast att få gjord o.s.v. Du bör bestämma dig för vilken tidsram du har för sprinten. Ska allt som ligger där hinnas med på en dag, en vecka eller en månad? Jag brukar använda mig utav en veckas intervaller. När du bestämt dig, se till att få med så många punkter du tror att du kan klara av på en vecka.

Nu när du har din Sprint som talar om vilka saker du ska göra denna vecka är det dags att börja jobba med dina punkter. Börja arbeta av dina punkter uppifrån och ned. När du arbetar med en punkt flyttar du den från Sprint till In Progress. På så vis får du koll på vilka/vilken punkt du arbetar med just nu. Arbetar ni av listan i team så är det även lätt för dina medarbetare att se vilken punkt du just nu jobbar med.

När du sedan är klar med en punkt lägger du den i listan Archive. Detta är ditt arkiv över alla punkter du har slutfört och kan känna dig nöjd över.

Genom att arbeta med din att göra lista på detta sätt kommer du aldrig behöva fundera över vad som har högst prioritet eller vad som borde göras mer än en gång.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.